
1#. כרוניקה של גירושין מנרקסיסטית
״באתי אליך כי אשתי נרקסיסטית וראיתי שכתבת על זה״ הוא אמר לי מיד כשהתחילה הפגישה ביננו. שניהם בני 45, נאים ומצליחים, היא קצת יותר ממנו. ״ההצלחה לא עשתה לה טוב״ הוא אמר. ״אני התחתנתי עם אשה טובה, ביישנית וצנועה״.
כהרגלן של בגידות התסמין הראשון שלהם הוא הידבקות חריגה לטלפון, כזו שמצריכה ניתוח כדי להפריד ממנה את הטלפון, גם בלילה. ולא רק שהטלפון דבוק אליה, הוא גם מוגן בקוד שרק היא יודעת ונפתח ממילא עם זיהוי פנים, הפנים שלה. בחושיו המחודדים הוא קלט שמשהו קורה אבל לא היתה לו כל גישה לטלפון שלה.
אז הוא נכנס לאפליקציה של סלקום והסתכל בפירוט השיחות במנוי המשפחתי שלהם. היה שם מספר טלפון דומיננטי אחד שחזר על עצמו לא פחות מ -378 פעמים בחודש וחצי. אינטנסיבי מאד. הוא מצא שהמספר הזה שייך לסטודנט למינהל עסקים בן 28, שלומד באחד הקורסים בהם היא מרצה. הוא עקב אחרי תדירות השיחות ואורכן, אך עדיין העדיף לתת לעצמו ליהנות מהספק שמא מדובר בקשר תמים בין מרצה לסטודנט אותו היא מטפחת.
בחגים הם טסו לחופשה בסיישל עם ארבעת ילדיהם. במטוס חייבים לשבת עם מסיכה והטלפון לא זיהה את הפנים שלה. הוא ישב במושב לידה ומזווית העין הציץ אליה מקלידה את הקוד, פעם ועוד פעם ועוד פעם, עד שקלט אותו. כל החופשה הוא חיכה לרגע שהיא תהיה בלי הטלפון, ולא מצא.
בלילה בו הם חזרו לארץ היא ישנה שינה עמוקה מאד והוא לקח לה את הטלפון והקיש את הקוד. הרומן הלוהט שלה עם הסטודנט נשפך מהווטסאפ במלוא תפארתו. וזה היה רומן מפואר. רווי אהבה וסקס לוהט, עם תמונות והודעות שאינן מותירות מקום לספק. ואז היא התעוררה ותפסה אותו עם הטלפון שלה.
כשהוא ביקש הסברים על הרומן עם הסטודנט היא חטפה התקף זעם. ״אתה אשם בהכל״ צרחה עליו. ״אין לי חיים איתך, אתה משעמם אותי, לא אכפת לך ממני ואני בכלל לא נמשכת אליך. הכל באשמתך חתיכת אפס. איך העזת לגעת לי בטלפון?! טוב מאוד שגילית. עכשיו אני אוכל להתחתן איתו והוא יגדל את הילדים שלך ותהיה לנו בת ואני אעלה הכל לאינסטגרם ואתה תראה ותמות. יאללה תביא לי את הטלפון ותעוף מכאן אני לא רוצה לראות את הפרצוף המכוער שלך יותר בבית הזה״.
הוא עמד נדהם מול הטירוף שיצא ממנה. התגובה הראשונה שלו, כמו של 90% מהגברים שמגלים בגידה, היתה רצון לפייסה ולהציל את נישואיו. הוא הלך לישון בסלון ובבוקר הביא לה קפה למיטה וביקש שיפנו לייעוץ זוגי. היא סירבה והודיעה לו שזהו זה, הם מתגרשים והיא מתחתנת עם הבחור. הוא יצא מהבית נסער ונסע הישר לבית הדין הרבני שם הגיש בקשה לישוב סכסוך ולא חזר עוד לגור בבית. חודשים ארוכים הם ניסו להגיע להסכם אבל בכל פעם היא שלחה טיוטה יותר הזויה ויותר מופרכת.
ואז יום אחד היא שינתה לחלוטין כיוון. ביקשה שיפגשו אחר הצהריים כדי לדבר על ההסכם, דחתה את הפגישה לערב, הציעה שיפגשו בבר שתמיד אהבו ללכת אליו, הזמינה בקבוק יין ולא הפסיקה לגעת בו. איכשהו בסוף הערב הוא מצא את עצמו איתה במיטה אבל ברגע האמת חלפו לו בראש התמונות מהטלפון הנייד שלה והוא התלבש והלך. היא סימסה לו וביקשה שיפגשו שוב והיתה מאוד נחמדה והיה ברור שהיא מנסה להחזיר אותו.
במקרה הוא פגש באותה תקופה חברה טובה שלה והציע לה לשתות איתו קפה. הוא סיפר שהיא עושה נסיונות קרבה והוא לא ממש מסוגל והוא ראה לה בעיניים שהיא יודעת משהו שהוא לא יודע. כשהוא סיפר לה איך היא הגיבה כשהוא תפס אותה בוגדת, החברה הטובה לא יכלה להמשיך ולשתוק והתחילה לדבר. היא סיפרה לו שכולם מדברים על זה שקצת אחרי שהוא עזב את הבית הסטודנט נלחץ ממנה וניסה לסיים את הקשר, שהיא פיתחה אובססיביות כלפיו עד שהוא איים שיתלונן עליה, וכתגובה היא איימה על הסטודנט שהיא תתבע אותו שהרס לה את הנישואין, ואפילו פנתה לאיזה עו״ד ששלח לו מכתב התראה. מהטראומה הסטודנט עזב את הלימודים, ונעלם לחלוטין.
בפעם הבאה שהיא הציעה שיפגשו הוא נפגש איתה ואמר לה שהוא בחיים לא יחזור אליה ושהוא לא מסוגל לגעת בה כי כל הזמן עולות לו התמונות מהטלפון שלה לראש. היא עברה מיד להתקפה. ״אתה לא יודע מה מחכה לך אם אתה מחליט בסוף להתגרש ממני. אני אדאג שהילדים ידעו בדיוק מי זה אבא שלהם ואיך בגללו נהרסה להם המשפחה, אני אדאג להשאיר אותך בלי שקל״. הוא לא הופתע מהתגובה ואמר לה בחצי חיוך ״חשבתי שאת רוצה להתחתן איתו ולהביא ילדה״ מחכה לראות את תגובתה. ״זה נכון״ שיקרה בלי להניד עפעף ״הוא הציע לי נישואין. אבל אני, בניגוד אליך, חושבת על הילדים שלנו ולא רוצה לפרק להם את הבית״.
באותו שבוע הילדים לא רצו לראות אותו. בנו הבכור בן ה-17 אמר לו שהוא כועס עליו כי פגע באמא והבת בת ה-15 סימסה לו ״אתה הרסת לנו את החיים״. ואז הוא הבין שאין ברירה.
השבוע היא קיבלה תביעת גירושין כרוכה.
2#. מחזיר אהבות קודמות
היא היתה אצלי לפני כמעט 4 שנים. הוא עזב אותה והיא היתה שבורה אך אסופה. הגירושין לא היו מורכבים במיוחד אך היתה בעיה אחת. היא השתכרה 7,000 שקלים לחודש וידעה שיהיה קשה להסתדר עם הסכום הזה גם אם הוא ישלם לה מזונות יפים, בהתחשב בכך שהשתכר פי 4 ממנה. היעוץ המשפטי היה קצר יחסית ואת עיקר השיחה הקדשתי כדי לעודד אותה להגדיל הכנסה. ״את יכולה״, כך אמרתי לה, ״להרוויח פי 3, את רק צריכה להחליט ולהיות נחושה״. הסברתי לה שכעצמאית היא יכולה לבחור להמשיך לעבוד במשרה נוחה והיא יכולה להחליט שהיא ״הולכת על כל הקופה״.
הוא עזב אך סירב ללכת לגישור או לעשות משהו כדי לקדם הסכמות והיא היתה שבורה מדי כדי ללחוץ עליו והם השאירו הכל ככה רק חיו בנפרד. כשנה וחצי חלפה והגיעה הקורונה. הוא הגיע לראות את הילדים אצלה בבית בגלל כל הסגרים והיא עבדה קשה כשהוא איתם ואז כשחזרה הוא הכין ארוחת ערב והם אכלו יחד וזה הרגיש נוח ונעים לכולם.
אז כן, הקורונה לא רק פירקה משפחות, אלא גם החזירה אהבות קודמות ועוד לפני שנגמר הגל השני הם חזרו לחיות יחד כמשפחה, כשהפירוד גורם להם להעריך את התא המשפחתי ולנסות לשחזר את מה שהיה ואבד.
הבעיה עם תא משפחתי שהתפרק והורכב מחדש היא שחלקיו הרופפים זקוקים לדבק חזק במיוחד, שעשוי רובו מאהבה. אהבה חזקה כזו, שמיישרת את כל ההדורים וממלאה את כל הסדקים. והאהבה שלהם לא היתה חזקה מספיק וסמיכה דיה כדי למלא את הסדקים שלהם, וכך אחרי שנה וחצי הם החליטו, הפעם ביחד, לפרק.
השבוע נפגשנו כדי לדון בהסכם הגירושין שהלך ונרקם ביניהם. היא סיפרה שהיא משתכרת עכשיו 25,000 שקלים בחודש, והכל בזכות השיחה ההיא מאז, בה הפצרתי בה להגדיל הכנסתה. ״עשית לי מוטיבציה ושינית לי משהו בראש״ היא אמרה ואני חייכתי חיוך קטן וכל אותו יום הסתובבתי עם שמחה בלב, שמחתי עבורה שהיא יצאה ממקום של תלות כלכלית, ושמחתי בשבילי על הזכות הזו לגעת ככה בחיים של אנשים.
***
במקרה לחלוטין הפרק השבועי בפודקאסט עוסק בתלות כלכלית ויכול לשנות חיים. להאזנה לחצו כאן