1. על שלוש נשים ובגידה

לא מעט נשים נבגדות היו אצלי השבוע, ועל שלוש מהן אני רוצה לספר לכן – על זו שאהבה, על זו שאדישה ועל זו שרצתה לנקום.

*על זו שאהבה*

היא סיפרה לי כמה היא אוהבת את בעלה, וכמה היא לא רוצה להתגרש. באותה נשימה תיארה כמה הוא קר, אדיש ומרוחק, וציינה שהיא מבינה שהוא כבר במחוזות אחרים. יחד עם השינוי הקיצוני ביחס אליה הוא גם שינה את הקוד לטלפון, אבל כשנשאל מה קרה הכחיש ואמר שהכל בסדר. מבלי שהוא ישים לב היא קלטה בזוית העין איך הוא מקיש את הקוד. כשהוא יצא לרוץ כשרק מכנסי ספורט לגופו היא ידעה שיש לה שעה. הקוד שזכרה פתח עבורה גם את מכשיר הטלפון וגם את עולמו הנסתר.

אני יודעת שיש לו מישהי, היא אמרה לי השבוע, אבל אני רוצה אותו בחזרה. באתי כי ראיתי בטלפון שלו שהוא קבע פגישת יעוץ עם עו״ד לגירושין.

כששאלתי אותה אם יש לה ראיות היא שלפה את הטלפון והראתה לי צילומי מסך. ראיתי כבר מאות בגידות אבל זו הכניסה לי אגרוף לבטן. מצילומי המסך של הווטסאפ שלו עלה סיפור אהבה. עוצמתי. מלא רוך, תשוקה ואהבה גדולה. כזה שהכאיב לי עבורה בכל נימי הנשמה. ובכל זאת, היא רצתה אותו ואת החיים הקודמים שלה – בחזרה.

*על האדישה*

״אני לא יכולה לסבול אותו״ היא פתחה ואמרה. ״הוא יהיר, עצבני ובלתי נסבל. ואני גם יודעת שהוא בוגד בי כבר שנתיים עם המזכירה שלו״. ולא היא לא רוצה להתגרש, טוב ששאלתם. אז מה בכל זאת היא עשתה אצלי השבוע במשרד?

הוא קרא לה שמנה. ביג מיסטייק. כל עוד הוא לא פגע בה, היא העדיפה להתעלם ממנו, מבגידותיו ומהמניירות הנרקסיסטיות שלו, ולחיות את חייה. אחוז המריבות ביניהם עלה בעקומה תלולה מאז הקורונה, ובאחת מהן הוא אמר לה שהיא תופסת חלל גדול מדי בחדר והצביע על בטנה שהתעגלה קצת בחודשים האחרונים.

״הוא יודע שזו נקודה רגישה והוא דקר בדיוק שם״ אמרה לי בדמעות. ״הוא עושה מה שהוא רוצה, מז**ן את מי שהוא רוצה, וחושב שהוא יכול לפגוע כמה שהוא רוצה״. ואז היא איימה בגירושין. להפתעתה לא רק שהוא לא נרתע, הוא דווקא קפץ על ההזדמנות ואמר לה שאולי באמת הגיע הזמן לסיים כבר את הסבל ההדדי. לזה היא לא ציפתה וניסתה לחזור בפליק פלאק לאחור ולמזער את המריבה. אבל כשהוא המשיך לדבר על זה גם אחרי שבוע, היא קבעה איתי פגישה.

*ועל זו שרצתה לנקום*

היא תפסה אותו כבר לפני חמש שנים, ואז תפסה אותו שוב לפני שנתיים. בכל הפעמים הוא חס מאד על כספו ולכן התחנן שלא תתגרש ממנו, הצהיר שיעשה הכל כדי לשמור על המשפחה ונשבע שמנתק קשר עם ה״כלבה״ הזו ש״פיתתה אותו ולא נותנת לו מנוחה״.

במריבות ביניהם, בין בגידה לבגידה, הוא לא חס עליה. כשהרגיש בטוח יותר והניח שהסכנה חלפה, הוא דאג להקטין אותה. ״מי יקח אותך״ היה אחד הביטויים השגורים אצלו, ובמריבות קשות יותר זה היה ״מי יקח אותך גרושה עם ארבעה ילדים״. המילים האלו דקרו אותה בנשמה והותירו אותה חסרת אויר.

לפני חודש היא תפסה אותו שוב. הפעם היא שכרה חוקר פרטי, באה אלי עם הדו״ח שלו ועם רשימת נכסים וחשבונות בנק וביקשה שנכין צווי עיקול ומניעה. ״הוא יצטער לא רק על הבגידה הזו, הוא יצטער על כל בגידה ובגידה ועל כל משפט משפיל שלו, ואחרי שאני אסיים איתו, בואי נראה מי תיקח אותו״.

מוסר השכל

1. קחו בחשבון שהווטסאפ שלכם במוקדם או במאוחר יחשף, וקחו בחשבון שגם אם סלחו לכם בפעם הראשונה, זה לא אומר שיסלחו לכם תמיד.

2. אם אתם בוגדים ולא רוצים להתגרש – לפחות אל תהיו מגעילים ומרושעים לאשה שלכם.

3. קארמה איז א ביץ, מזמן לא הזכרתי לכם.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2. הכל יהיה בסדר

הם התגוררו, עם חמשת ילדיהם, בבית שהם בנו על קרקע של הוריו. לקראת סוף הבניה, בה השקיע את הנשמה, וכשהוא רק בן 42 – הוא חלה בסרטן. 4 שנים הם נלחמו על חייו, וכבר היו בטוחים שניצחו, אבל בדיקת הפט-סיטי האחרונה הראתה שהסרטן חזר שוב – ובגדול.

כמו רבים אחרים גם הוא סירב לערוך צוואה. ההורים שלי ידאגו לך ולילדים הוא אמר, אני סומך עליהם במאה אחוז. בימיו האחרונים הוא שוחח עם אביו וביקש את מילתו שידאג לאשתו ולילדים, ואביו הבטיח לו שהכל יהיה בסדר ושיסיר דאגה מליבו. שבוע לאחר אותה שיחה הוא הלך לעולמו.

כבר בלוויה, הבעל של אחותו לחש לה שבסוף הם ירשו את הכל, והחל במלאכה. אט אט הוא שטף את מוחם של הורי בעלה כנגדה, הסית אותם, וזרע רעל ביחסים ביניהם. הם התחילו לבקר אותה ואת נכדיהם, לבוא בטענות, והשיא היה כשנודע להם שהיא מצויה, כעבור שנתיים, בתחילתה של זוגיות חדשה.

הם הגישו תביעה לסילוק יד, ודרשו שהיא והילדים יפנו את הבית שלהם. כשהיא הגיעה לבית המשפט השופטת הסבירה לה שהבית לא רשום על שמה ולכן מוטב שתפנה אותו בהסכמה. עורך הדין שלה המליץ לה לפנות והיא פינתה. היא גם הגישה באמצעותו תביעה למתן פסק דין הצהרתי שקובע שהבית שלה, והפסידה. בפסק דין לאקוני וקצר דחתה השופטת את התביעה וקבעה שהיא לא עמדה בנטל ההוכחה. בינתיים היא והילדים עברו להתגורר בדירה שכורה.

השבוע היא הגיע אלי לשלב הערעור.

מוסר השכל

אמרתי פעם ואני אומרת שוב, ואם צריך אומר שוב ושוב – תסדירו את העניינים שלכם.

תערכו צוואה, תדאגו לרישומים מתאימים, תבדקו מי המוטבים שלכם בביטוחי החיים.

אי אפשר לדעת מה ילד יום, ואי אפשר לסמוך על אף אחד שהכל יהיה בסדר. יום אחד אנחנו כאן ואולי מחר כבר לא. תדאגו ליקרים לכם בעצמכם וכל עוד אתם כאן ויכולים לעשות זאת.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

3. אריגטו 🙏🏻

הם התגרשו כבר לפני שנים אבל ההסדר הכלכלי ארוך הטווח שנקבע בהסכם הגירושין שלהם ואיפשר לו לשוב ולדון בו, הביא אותם להתדיינויות משפטיות חוזרות ונשנות במהלך השנים. התדיינויות שהתישו אותה וכילו את כספה ולא פחות חשוב – את האנרגיה שלה.

השבוע היא באה להתייעץ עימי בעניין הסדר שהוא הציע לה. הסדר שמשמעו ויתור על כחצי מליון שקלים מתוך ה- 4 מליון שעוד מגיעים לה. בתמורה לויתור על חצי מליון שקלים הוא מוכן לותר על זכותו לשוב ולפנות לבית המשפט שוב ושוב, ועל כן היא אמורה לזכות בשקט יחסי. למרות שלא לקחתי חלק במה שקרה עד כה הבנתי את התמונה כולה והיא ביקשה את דעתי על הויתור הזה. במקום להמליץ לה לוותר, סיפרתי לה על המנטרה של קן הונדה.

קן הונדה הוא מליונר יפני חייכן, שכתב עשרות ספרים שעוסקים בכסף. אחד מהם שתורגם לאנגלית נקרא “Happy Money”. המנטור של קן הונדה הוא וואה טאקאדה שנחשב ל״וורן באפט היפני״, ושניהם גם יחד מאמינים שכסף הוא אנרגיה. וכמו שאתם יודעים, אנרגיה צריכה לזרום. כשאנרגיה תקועה היא חוסמת אותנו, ולכן אנחנו צריכים להקפיד על זרימה חיובית של אנרגיה. ״כסף שמח״ לשיטתו של המיליונר היפני הוא כסף שבא בטוב ובאנרגיה טובה, ובעיקר בהכרת תודה. אריגטו ביפנית.

החוכמה לפי התורה של היפני היא להודות על הכסף שלנו לא רק כשאנו מקבלים אותו אלא גם כשאנו מוציאים אותו, וגם אם לא נעים לנו להוציא אותו. כסף שיוצא מאיתנו למיסים, למזונות או להסדר חוב, הוא לא כסף שמח, וכמו אנרגיה רעה – הוא תוקע אותנו. לכן מציע היפני לאמץ את המנטרה ״Arigato in” כלומר תודה על כסף שאנו מרוויחים אך גם ״Arigato out” שמשמעו תודה על כסף שיוצא מאיתנו. כשאנו מכירים תודה גם על כסף נכנס וגם על כסף יוצא, אנו שומרים על זרימה חיובית של כסף בחיינו, וזהו המפתח העיקרי לשפע כלכלי.

אז בפעם הבאה שאתם צריכים לשלם למישהו שממש לא בא לכם, או נאלצים לוותר על כסף שמגיע לכם, במקום לומר את הברכה הפולנית הידועה ״שיהיה לו לתרופות״ אמצו את המנטרה היפנית, עם חיוך וקידה קלה, ואמרו ״אריגטו אאוט״. ביפן זה עובד ביג טיים.