
1. לשון הרע – לא מדבר אלי
כמה מכם היו רוצים לקבל פסק דין שקובע שכל קללה או עלבון של האקס שלכם נגדכם, תזכה אתכם ב – 5000$? נשמע מופרך נכון? השבוע לקוחה שלי קיבלה פסק דין כזה.
״את אשה שטן״
״את שקרנית וכל מי שמכיר אותך יודע את זה״
״יש לך פנים של נרקומנית״
״את זבל של אמא״
אלו רק מקצת הפנינים שהוא נהג לשלוח לה מאז שהם החליטו להפריד כוחות. למרות שהם חתמו על הסכם גירושין לפני שנתיים הוא לא נרגע והמשיך להשתלח בה ללא הפסקה תוך שהוא דואג להפיץ דעתו עליה ועל אימהותה לכל סביבתו ולציין באוזניה ש״כולם יודעים״ מי היא. הוא גם פתח שוב בהליכים למרות ההסכם וניכר היה שעל אף שנחתם הסכם הוא מתקשה לסיים את מלחמת הגירושין.
את טעותו הגדולה הוא עשה כשהחליט לפרסם פוסט מכפיש בקבוצת הפייסבוק של הורי החוג לבלט של בתו בת החמש.27 הורים קראו את הפוסט שהביע את דעתו המשתלחת על אימהותה ועל כך שהעיזה להגיע להופעת בלט בחוג ביום ״שלו״ ונדהמו מהסגנון המשתלח. ואחת אמיצה העזה והגיבה לו שזה ״לא הפורום לשיימינג״.
בשלב זה קצה נפשה בהתנהגותו והגשנו נגדו תביעה בגין פגיעה בפרטיות ופרסום לשון הרע על סך 300,000 ₪.
לכתב התביעה צירפנו גם את ההודעה בקבוצת הווטסאפ אך גם צילומי מסך של מגוון הקללות וההשתלחויות ששלח אליה במהלך התקופה. מראש ידענו שבתי המשפט פוסקים סכומים נמוכים מאד אך גם ידענו שממילא כל סכום שיפסק נגדו ״יעשה את העבודה״, וירגיע את ההשתלחויות.
השבוע התקיים הדיון הראשון. השופטת היתה נחרצת. ״הסגנון הזה לא מקובל עלי״ היא הביעה את שאט נפשה מהטקסטים החיננים שלו, אך הציעה שבמקום לנהל את התביעה הם יפנו לתיאום הורי. ״בלי סנקציה עתידית אני ממשיכה לנהל את התביעה, הוא חייב להבין שיש מחיר למילים שלו״ הודעתי נחרצות לשופטת, והיא הנהנה בהסכמה ומיהרה להציע שבגין כל קללה או השתלחות או לשון הרע או פגיעה בפרטיות אחד כלפי השני או בפני צדדים שלישיים מעתה ואילך ישולם סך של 5,000$ . בהביני את המשמעות העתידית המצטברת של ההצעה – הסכמתי מיד בשם מרשתי, והוא נאלץ להסכים ״בתנאי שזה הדדי״. גם לזה הסכמתי מיד כמובן.
וכך היא יצאה מהדיון אוחזת בצ׳ק עתידי של 5000$ על כל קללה או עלבון, ומקווה בסתר ליבה שלא תצטרך לעולם לפרוע אותו.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
2. נסיון ההתאבדות
הם התגרשו לפני שנים ספורות וכבר שנתיים שהוא מנהל הליך להפחתת מזונות בטענה שאינו עובד על אף שסכום המזונות שהוא משלם מינימלי מאד ועל אף שהוא רואה את בתו בת ה- 8 פעמיים בשבוע לשעות ספורות ומסרב להלין אותה אצלו, ועל אף שהוא לא עובד כבר שנים רבות וגם כשחתם על ההסכם לא עבד.
שבוע וחצי לפני הדיון עורכת הדין שלו התקשרה אליה ובישרה לה שהוא ניסה להתאבד ומאושפז במחלקה סגורה. לשאלתה מי יודע על כך ענתה עורכת הדין – ״רק אני ועכשיו גם את״ והזדרזה לשאול אותה האם לא כדאי להגיע להסכמות ולקבל את התביעה לאור המקרה הטראגי.
ביום א השבוע הוא סימס לה שהוא בבית אך לא אמר אם בכוונתו או ביכולתו לראות את הילדה.
לבית המשפט הגישה עורכת הדין שלו הודעה דרמטית בדבר נסיונו לשלוח יד בנפשו ואשפוזו במחלקה סגורה ובקשה לפטור אותו מהתייצבות לדיון שכן מצבו הנפשי אינו מאפשר זאת.
ביום ב׳ היא הוציאה את הילדה מבית הספר גם כי הוא לא אמר אם בכוונתו להגיע וגם כי היא דאגה לה. כשהוא הגיע לבית הספר ולא מצא את הילדה הוא הגיש תלונה במשטרה על הפרת הסדרי שהיה ופנה גם ללשכת הרווחה. לשוטר שיצר עימה קשר היא אמרה שהוא השתחרר לטענתו ממחלקה סגורה יום קודם ושלמחרת עתיד להתקיים דיון בבית המשפט, והוא איחל לה בהצלחה.
״אני מודאגת גברתי״ אמרתי לשופטת שפטרה אותו מהתייצבות לדיון. ״נראה שכל האמצעים כשרים בתיק הזה. ממכתב השחרור שצורף לבקשת התובע עולה שניסיון ההתאבדות הדרמטי הסתכם בכך שהוא נטל שני (!) כדורי הרגעה, ולמחרת ב- 09:00 בבוקר התייצב בבית החולים וטען שניסה להתאבד אך עצר עצמו. הוא אושפז – מרצונו – במחלקה הפתוחה ושוחרר כעבור כמה ימים. לא נסיון התאבדות, לא אשפוז כפוי, ולא מחלקה סגורה. יום לאחר שחרורו מצבו הנפשי איפשר לו לגשת למשטרה ולהגיש תלונה על הפרת הסדרי שהיה כשהוא אפילו לא הודיע שמתכוון לקחת את הילדה. וכאן עולה השאלה – אם מצבו הנפשי לא מאפשר לו להגיע לבית המשפט, האם מצבו הנפשי מאפשר לו לשהות עם בתו?״
״גם אני מודאגת״ אמרה השופטת ונתנה צו שאוסר עליו לפגוש בילדה אלא לאחר שיפגוש פקידת סעד ובכפוף להוראותיה, וקבעה את התיק להוכחות.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~