
אני חוגגת יומולדת היום. זה לא יום ההולדת הכי מרגש שהיה לי, אבל בהחלט היו גרועים ממנו. בתאילנד מאמינים שביום ההולדת שלך אתה צריך לתת ולא רק לקבל, אז אם כל השנה אני מטיפה שקארמה איז א ביץ, אני רוצה לתת לכם היום 3 דרכים להביא קארמה טובה לחייכם. מבטיחה לחזור בשבוע הבא לסיפורים המשפטיים, ושומרת לכם אחד שווה במיוחד מהשבוע הזה..
חלקכם משוכנעים ככל הנראה שקארמה היא גורל. שדברים שעשינו בעבר או בחיים קודמים משפיעים על עתידנו ואין לנו שליטה על כך.
אז זהו שלא. קארמה היא לא גורל. קארמה היא תוצאה.
פעולה או כוונה טובה יוצרת קארמה טובה, והפוך. בבודהיזם קארמה נחשבת לאנרגיה שנוצרת כתוצאה מהמעשים והמילים שלנו.
ואם קארמה היא תוצאה, ישנן דרכים לשפר תוצאות או במילים אחרות – להביא קארמה טובה לחיים.
1. הלך רוח (state of mind)
זו להערכתי הדרך הכי משמעותית ליצור קארמה טובה.
הנרי פורד אמר ״אם אתה מאמין שאתה יכול, ואם אתה מאמין שאתה לא יכול – בשני המקרים אתה צודק". 22 שנים של ליטיגציה אינטנסיבית לימדו אותי שהוא צודק. מאד צודק.
הלך הרוח של הלקוח הוא אחד המשתנים הכי קריטיים לניבוי הצלחה או כישלון של תיק. לקוחות עם סטייט אוף מיינד טוב עם אנרגיה חיובית והוקרת תודה זכו בתיקים בניגוד לכל הסיכויים, בעוד שלקוחות עם הלך רוח שלילי, ממורמרים, שונאים את השופטים ואת המערכת, מתלוננים, כפויי טובה – יפסידו גם אם יש להם קייס מעולה, והייתי משוכנעת שהקייס בכיס שלי. לא כל הלקוחות קשובים להבין את זה, אלו שכן, מביאים על עצמם קארמה טובה.
אז איך משנים את הסטייט אוף מיינד שלנו ? התשובה הקלה היא לחשוב חיובי, אבל זה לא מספיק. מחשבות חיוביות הן כמו איילות קלות רגליים באחו ויכולות להיטרף בקלות על ידי זאבי מחשבות שליליות.
התשובה היותר מורכבת היא על ידי אימוץ אישיות חיובית, מצליחה, מנצחת, אהובה – תבחרו אחת או את כולן ביחד. זה עובד ומביא קארמה טובה.
כשהתחיל משבר הקורונה אני החלטתי שהמשרד שלי הוא מסוג העסקים שלא נפגעים מהמשבר. זו האישיות שאימצתי למרות המציאות האובייקטיבית של סגר כללי, ביטול דיונים, דחיית מועדים ואי וודאות גדולה. ואם זו האישיות שלי אני לא מתנהלת בפחד, לא מוציאה את עורכות הדין לחל״ת וגם הלקוחות יודעים שאנחנו זמינות ונגישות וממשיכות כרגיל, גם אם זה מהבית. זה עובד ומביא קארמה טובה, תאמינו לי.
אם את רוצה זוגיות, תאמצי לתוך האישיות שלך את האמונה הבלתי מעורערת שתמיד היית אהובה, ובהפסקה הזו שבין מערכת היחסים הקודמת לאהבת חייך שממתינה לך, את פשוט מתאמנת בלאהוב את עצמך. נסי את זה בבית, זה מביא קארמה טובה.
2. חוסן אישי
אחת התכונות המייחדות אנשים שמצליחים אישית ומקצועית היא חוסן אישי. זו היכולת להתמודד עם משברים, לצלוח אותם, ללמוד מהם שיעור ולצאת מהצד השני חזקים יותר ומצליחים יותר. החדשות הטובות הן שלכולנו יש את זה בילד-אין בנשמה, וכל שנשאר הוא להבין איך לחצוב את החוסן האישי הזה מקירות נשמתנו.
אף אחד לא זוכה ל – 100% הצלחה. זה לא סוד שחלק מהאנשים המצליחים ביותר בעולם חוו כשלונות בעבר. ג׳יי קיי רולינג נדחתה על ידי 12 הוצאות לאור ובסופו של דבר מכרה את הזכויות להארי פוטר הראשון במחיר רצפה. מייקל ג'ורדן הודח מקבוצת הכדורסל של בית הספר בו למד. הוא אמר: "נכשלתי שוב ושוב בחיים שלי. זו הסיבה להצלחה שלי". וולט דיסני פוטר על ידי עורך עיתון כי הוא היה "חסר דמיון ורעיונות טובים". הוא פשט רגל מספר פעמים לפני שבנה את פארק דיסנילנד. הפארק עצמו נדחה על ידי העיר אנהיים בטענה שהוא לא ימשוך את הקהל הרחב… ויש עוד דוגמאות רבות לכשלונות מפוארים שהביאו עימם הצלחה מסחררת.
איך הם עשו את זה ? הם למדו מהכישלון. כל כישלון הוא הזדמנות ללמידה, וההתמודדות עימו ועם הפגיעה באגו מייצרת חוסן אישי. אגו פגוע שמתאושש ובונה את עצמו מחדש הוא אגו חזק, ואגו חזק והוא תשתית לאישיות חזקה ובעלת חוסן אישי. שימו לב אגו חזק הוא בדיוק בגודל הנכון, הוא לא גדול מדי ולא קטן מדי והוא מאפשר להתנהל בעולם בבטחון ובהצלחה.
דרך נוספת לפתח חוסן אישי היא באמצעות מתיחת הגבולות האישיים. לפני יותר משנה טיפסתי על הקילימנג׳רו. הדרך לפיסגה הכי גבוהה באפריקה היתה הדבר הכי קשה והכי מאתגר שעשיתי בחיי פיזית ונפשית. טיפסנו על סלעים תלולים במשך לילה שלם בחושך מוחלט ובקור של 18- מעלות, ולצורך כך עשיתי שימוש בכל גרם של חוסן אישי שבניתי באתגרים ובמשברים שעברתי בחיי, בריצות מרתון, בהליכה על גחלים, בצלילות עם כרישים. הלילה הזה בנה סביבי מעטפת חדשה עשויה פלדה של חוסן אישי כך שהאשה שהגיעה לפיסגה היא לא האשה שיצאה אליה.
בדיוק חודש וחצי לאחר מכן, במין תוכנית הזויה של היקום, נזקקתי לכל פיסת חוסן אישי שבניתי בקילימנג׳רו כדי להתמודד ולצלוח את אובדנו הטראגי של אבי ילדי.
אני לא מאחלת לאף אחד משברים טראגיים כאלו, אבל הם חלק בלתי נפרד מהחיים שלנו. ואם בשלב זה אתם תמהים איך אובדן של אנשים צעירים וטובים מסתדר עם קארמה טובה, אני שבה ואומרת קארמה זה לא גורל. כשהנשמה מסיימת את תפקידה כאן, היא נפרדת מאיתנו. זה גורל. זה גורלנו כולנו, במוקדם או במאוחר.
נחזור לקארמה טובה. אני לא ממליצה לכם לטפס על הקילימנג׳רו, אלא אם אתם ממש חובבי אקסטרים. אני כן בעד למתוח גבולות אישיים ככלי לפיתוח חוסן אישי בדרך לקארמה טובה. כדי לעשות זאת כדאי שתציבו לעצמכם אתגר שממש קשה לכם, כזה שיצריך מכם להיות חזקים ולהתמודד ולנצח אותו. זו יכולה להיות ריצת 2 ק״מ או דיאטה נטולת סוכר וגלוטן או כל אתגר אחר שמצריך מכם כוחות ומאמץ כדי לעמוד בו. ומה קורה כשעומדים באתגר? או. מתחתם חלק מהגבול שלכם, עכשיו תציבו אתגר חדש.
3. להקשיב ללב – אינטואיציה
הקשבה ללב היא אומנות בפני עצמה. ככל שנתרגל אותה ככל שנלמד להקשיב לקול הפנימי שלנו, כך נפתח את האינטואיציה שלנו, ונדע מה נכון לנו ומה לא, מה כדאי לעשות ומה לא, וכך נביא לעצמנו קארמה טובה.
"אינטואיציה היא הדבר האמיתי היחיד ששווה משהו", אמר אלברט איינשטיין והסביר שכל הגילויים המדעיים החשובים מתחילים מידע אינטואיטיבי. לפעמים אני בטוח שאני צודק אבל לא יודע למה.
זה נכון גם משפטית. חלק מההצלחה המשפטית היא לדעת איזה טיעון יתפוס ועל מה כדאי לוותר, ולא תמיד יש לכך הסבר משפטי מבוסס. כשלקוח התווכח איתי בשבוע שעבר על טיעון שסירבתי לכלול בתגובה לבקשה שהוגשה בתיק ירושה סבוך שאני מנהלת עבורו, ביקשתי ממנו לסמוך על האינטואיציה המשפטית שלי, וצדקתי – הבקשה נדחתה. מאז הוא מתווכח פחות…
כבוד השופט אהרן ברק, לשעבר נשיא בית המשפט העליון, כתב בעבר: "אינטואיציה יכולה להיות ניצוץ המאיר את הדרך הראויה. היא אינה הדרך עצמה. אינטואיציה אינה תחליף לאינטלקט….אך היא יכולה להיות מניע לבחינה נוספת, מעמיקה יותר ורציונלית יותר. שופט צריך למצוא איזון בין חשיבתו הרציונלית לבין האינטואיציה שלו". ואם ברק אומר, מה יגידו אזובי הקיר.
הפסיכולוג הבריטי ד"ר ריצ'רד וייזמן בספרו 'מזלך בידך' מספר על מחקר שערך כדי למצוא את מאפייני המצליחנים ברי המזל, מאפיינים החסרים אצל חסרי מזל. אחד מממצאי מחקרו הוא שהמצליחנים מקשיבים לאינטואיציה שלהם. הקשבה זו גורמת להם להימנע מסיכונים מחד ולהפתח להזדמנויות להצלחה מאידך. לא תמיד המצליחנים ינהגו כפי שמורה להם האינטואיציה, אך הם לא יתעלמו מקיומה.
גם סטיב ג׳ובס מייחס את הצלחתו הפנומנלית לאינטואיציה. בנאומו המפורסם מול בוגרי סטנפורד בשנת 2005 שנה לאחר שאובחן כחולה בסרטן הוא עודד את הבוגרים הצעירים להאמין במשהו ולבטוח בכך שבסופו של דבר הנקודות יתחברו לטובה. ״תאמינו במשהו, בתחושת הבטן שלכם, בגורל, בחיים, בקארמה, לא באמת חשוב.״
"זמנכם קצוב, אז אל תבזבזו אותו בלחיות חיים של מישהו אחר….אל תניחו לרעש של דעות האחרים להשתיק את הקול הפנימי שלכם. והכי חשוב, שיהיה לכם אומץ ללכת בעקבות הלב והאינטואיציה שלכם. הם, איכשהו, כבר יודעים מה אתם באמת רוצים להיות. כל השאר, משני".
אני מאחלת לכם רק קארמה טובה, שתאמצו לעצמכם סטייט אוף מיינד מנצח, תפתחו חוסן אישי ותקשיבו ללב – הוא תמיד יודע ❤️
3 Comments
תודה רבה, נהניתי לקרוא והרגשתי תחושה פנימית חיובית ורצון לעשות טוב.
רות יקרה,
אני קוראת בשקיקה את מה שאת כותבת,
ברצוני לאחל לך מזל טוב והרבה הצלחה בכל אשר תפני,
ומסכימה עם כל מילה- הקארמה הטובה היא זו שמנצחת,
המשיכי בדרכך ובכתיבתך המקסימה,
טלי
תודה רבה